Verslag Uitstap Schoonhoven 28 Mei 2007

Een dertigtal cursisten met partners en vrienden gaven zich op voor de uitstap naar de 23e Nationale Zilverdag.

De bus vertrok stipt om half 8 toen iedereen bij elkaar was. Voor Johan was het nog even wennen voor reisleider te spelen want het wachten op Johnny bleek overbodig aangezien deze al de hele tijd voor hem in de bus zat. Onze buschauffeur hield de stemming er goed in met korte anekdotes en Johan had voor het nodige leesvoer gezorgd voor onderweg.
Zo kwamen we ruimschoots op tijd aan op de Zadkine Vakschool voor zilver, goudsmid en natuurlijk de uurwerkmakersopleiding.
Het lokaal was goed uitgerust met aan de ene zijde een werkplaats voor klokken en de andere zijde een werkplaats voor polsuurwerken.precisieboor

Johan in overleg met de docent uurwerkmaker die veel interesse toonde voor de opleiding in Tongeren.

De afdeling is uitgerust met onder andere een aantal van deze schaublin 70'ers

Website school:http://www.de-vakschool.nl/
Vanuit de school is het een korte wandeling naar de binnenstad waar het al behoorlijk druk was rondom de talloze kraampjes met klokken, vooral veel zilver en gereedschappen en boeken.


Soms kom je ook nog wel eens wat interessants tegen in de etalages....

Ook een bezoek aan het museum voor goud, zilver en uurwerken is de moeite van het bezoeken waard, met name de getoonde video over hoe zilverstukken worden vervaardigd vonden wij erg tot de verbeelding spreken.


Daarna snel een hapje eten.


Om dan om 18:00 uur richting Tongeren te vertrekken waar we veilig en goed op tijd op de parking van Syntra aankwamen.
De reacties waren positief en de de uitstap is voor herhaling vatbaar. Volgend jaar plannen we weer een nieuwe uitstap over de locatie wordt noeg even nagedacht.